Distilleerderij: Milk & Honey Distillery
Regio: Israel
Fles: Milk & Honey Staying a-Live Tel Aviv 2020, Israeli Red Wine Cask, 100 bts
Kleur: koper
ABV: 55%

Droog

Deze speciale release werd uitgebracht voor Whisky Live Tel Aviv in volle lockdown. Daarom wordt deze single cask uitgave ook wel eens de ‘Covid Edition’ genoemd. Daarom ook dat er een M&H mondmasker in de verpakking werd meegeleverd. Marketing – het is een aparte stiel. Het betreft een release van slechts 100 flessen, allemaal afkomstig uit een Israëlisch rode wijnvat.

De neus is… niet gemakkelijk, moet ik bekennen. Hier moet ik toch even aan wennen. Ik krijg marsepein en flink wat aardse toetsen, aangevuld met frambozen en lychee, abrikozen en de schors van jonge bomen. Zelfs een hint van witte chocolade én mokka. Hier is van alles te ontdekken, maar het lijkt alsof ze met elkaar in de clinch gaan in plaats van elkaar aan te vullen.

Prima body, maar wel flink wat tannine. Hoewel het rode fruit de boel tracht te ‘verzoeten’ (da’s geen woord om smaak aan te duiden, kerel, we zijn hier geen natuursteen aan het schuren, hé!) zijn het toch voornamelijk licht bittere en drogende toetsen die me eventjes doen bekkentrekken, maar vooral naar een glas water doen verlangen. Dat is – voor mij althans – geen goed teken.

De afdronk is bijzonder lang en kruidig, maar laat je mond effectief kurkdroog achter.

Dit is te bitter en vooral te droog naar mijn gading.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 29-06-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).