Brouwerij: Stadshaven Brouwerij
Regio: Nederland
Fles: Piranha Tripel
Kleur: goudblond
ABV: 8.5%

Mango

In het havengebied van Rotterdam werd deze craft brewery enkele maanden geleden opgetrokken. Ze hebben momenteel al drie biertjes op de markt: de Piranha Tripel, de Kraken Blond en de Great White. De eerste zit momenteel in mijn glas, een tripel van pilsner malt, geïnfuseerd met zongerijpte mango, kumquat en chili. Apart! Hij schenkt goudblond met een spierwitte kraag de relatief lang blijft hangen en uiteindelijk een film van zo’n 3mm op het bier laat staan.

Aangenaam fris, moutig en een tikkeltje zoet op mango en kumquats. Best kruidig, ook. Chili? Da’s alvast een goed begin.

Volmondig en fruitig. De mango is onmiskenbaar, de kumquats twijfelen op de achtergrond. De kruidigheid is lekker uitgesproken en doet deze tripel wat dansen op de tong. Dit is alvast stukken interessanter dan de Great White die ik eerder proefde.

De afdronk is middellang, kruidig en zoet. Tikkeltje drogend op het sterfbed.

Ja, deze Piranha is leuk. Dankjewel, Manny.

Geproefd door Mark Dermul op 18-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)