Brouwerij: Brouwerij Viven
Regio: België
Fles: Viven Chocolate Stout, Craft Collection, 330ml
Kleur: zwart
ABV: 8%

Kinder Bueno

Van de Viven Chocolate Stout wordt gezegd dat hij – zoals de naam al aangeeft – naar chocolade ruikt. Laat ik nu zot zijn van chocolade, dan kan het bijna niet anders of ik ga dit bier geweldig vinden. Afgezien van het feit dat ik stout nogal zwaar vind. Een vloeibare maaltijd, zeg maar. Ik ben benieuwd. Hij schenkt gitzwart met een beige kraag, met kleine belletjes, die lang blijft staan.

Ja, da’s niks overdreven. De neus is melkchocolade met pralinévulling en wat chicorei. Koffie en donker brood. Karamel. Mier- en mierzoet, dus.

Het bier heeft een goeie body: romig en toch niet zo zwaar als gevreesd. En ja, het smaakt zoet en bitter tegelijkertijd. Doet me wat denken aan mokka, cafe frappé en hazelnootpasta. Kinder Bueno – oppassen voor salmonella! – en Cafe Noir koekjes.

De afdronk is kort en zoet. Donkerzoet. Maar wacht! Op het sterfbed krijg ik plots aardbeien. Wat een leuke verrassing.

Geen maaltijd, maar zeker een vloeibaar dessert. Weer een biertje van Viven dat mij bijzonder kan bekoren.

Geproefd door Mark Dermul op 10-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)