Brouwerij: Brouwerij Viven
Regio: België
Fles: Viven New England IPA, Craft Collection, 330ml
Kleur: blond
ABV: 4.1%

Vermont

Typisch aan de zogenaamde New England IPA is het feit dat hij dankzij het hogere aandeel hop wat troebel wordt en dat hij tevens wat tropisch fruit vertoont. Het is een stijl die mij heel erg aanstaat. De Viven New England IPA is bovendien erg toegankelijk dankzij het bescheiden ABV. Hij schenk hoogblond met een witte kraag die mooi blijft staan.

Dus neus is een feest van witte pompelmoes, limoen en abrikoos. Ook zachte florale toetsen. Erg zomers en erg uitnodigend.

Hij is mooi romig en onmiddellijk bitterzoet met een zuurtje. Dat bittertje doet denken aan het vruchtvlees van een pompelmoes, het zoetje aan een abrikoos en het zuurtje aan een limoen. Mooie verderzetting van de neus, dus, maar op een erg zomerse manier. Dit gaat veel te vlot naar binnen.

De afdronk is kort en romig.

Wist je trouwens dat de New England IPA voor het eerst werd gebrouwen in 2011? Echt wel een nieuwe bierstijl, dus. En ja, hij is afkomstig uit New England, een stadje in de Amerikaanse staat Vermont. Aanrader!

Geproefd door Mark Dermul op 09-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)