Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: Viven Premium Tripel

Tasting Notes Posted on ma, mei 23, 2022 17:07

Brouwerij: Brouwerij Viven
Regio: België
Fles: Viven Premium Tripel, Craft Collection, 330ml
Kleur: amber
ABV: 8%

Koriander & Kardemom

Opgelet, dit is géén alledaagse tripel, hé. Dit is Viven’s zogenaamde Premium Tripel. Een tripel met kruidigheid, zo wordt hij omschreven. Hij schenkt een troebel amber met een mooie witte kraag.

Fris en harmonieus op de neus met wat grassige, florale toetsen. Appels en peren, maar tegelijkertijd toch flirtend met wat tropisch fruit. Denk perzik en mango, zelfs. Wat leuk, zeg.

Mooi zoet en fruitig met een zacht zuurtje en zelfs een tikkeltje snoeperig. Proef ik daar nu wat koriander en kardemom? En ondanks het hoge ABV gaat dit weer zeer vlotjes naar binnen.

De afdronk is aan de korte kant, maar dat kan de pret al lang niet meer bederven.

Ik begin hoe langer hoe meer fan te worden van deze kleine brouwerij.

Geproefd door Mark Dermul op 09-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)Bier: Viven New England IPA

Tasting Notes Posted on ma, mei 23, 2022 06:05

Brouwerij: Brouwerij Viven
Regio: België
Fles: Viven New England IPA, Craft Collection, 330ml
Kleur: blond
ABV: 4.1%

Vermont

Typisch aan de zogenaamde New England IPA is het feit dat hij dankzij het hogere aandeel hop wat troebel wordt en dat hij tevens wat tropisch fruit vertoont. Het is een stijl die mij heel erg aanstaat. De Viven New England IPA is bovendien erg toegankelijk dankzij het bescheiden ABV. Hij schenk hoogblond met een witte kraag die mooi blijft staan.

Dus neus is een feest van witte pompelmoes, limoen en abrikoos. Ook zachte florale toetsen. Erg zomers en erg uitnodigend.

Hij is mooi romig en onmiddellijk bitterzoet met een zuurtje. Dat bittertje doet denken aan het vruchtvlees van een pompelmoes, het zoetje aan een abrikoos en het zuurtje aan een limoen. Mooie verderzetting van de neus, dus, maar op een erg zomerse manier. Dit gaat veel te vlot naar binnen.

De afdronk is kort en romig.

Wist je trouwens dat de New England IPA voor het eerst werd gebrouwen in 2011? Echt wel een nieuwe bierstijl, dus. En ja, hij is afkomstig uit New England, een stadje in de Amerikaanse staat Vermont. Aanrader!

Geproefd door Mark Dermul op 09-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)