Brouwerij: Brouwerij Viven
Regio: België
Fles: Viven Sour Peach, Craft Collection, 330ml
Kleur: ambere
ABV: 4.8%

Perzik

Viven Sour Peach is een bier waar ook wat perzikensap in verwerkt werd, wat voor een mooi evenwicht moet zorgen tussen het zoete en het zure van deze wilde Amerikaanse ale. Hij schenkt amberkleurig met een witte kraag die goed stand houdt.

Op de neus krijg ik meer dan perzik alleen. Ik heb ook wat tropische toetsen van lychee en mango, vers afgereden gras en wat maïs. Ik ben erg aangenaam verrast. Dit staat me heel erg aan.

Het biertje komt zomers fris binnen en offreert een mooie balans tussen het zoete en het zure. Denk perzik en bruine suiker versus pompelmoes en bloedappelsien. Wat lekker, zeg! En zo gevaarlijk drinkbaar ook.

De afdronk is verrassend lang – voor een bier toch – en doet me met hernieuwd respect naar het flesje kijken.

Dit is zonder enige twijfel één van mijn favorieten van deze kleine bouwerij uit Sijsele. Aanrader.

Geproefd door Mark Dermul op 09-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)