Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: Viven Spiced Ambrée

Tasting Notes Posted on zo, mei 22, 2022 17:04

Brouwerij: Brouwerij Viven
Regio: België
Fles: Viven Spiced Ambrée, Craft Collection, 330ml
Kleur: amber
ABV: 7%

Kruidig

De Viven Spiced Ambrée is een biertje uit de Craft Collection van Viven, een craft brewery uit Sijsele. Het is een amberkleurig bier dat gemengd werd met natuurlijke kruiden. Hij schenk een troebel amber met gistvlokken, terwijl de witte kraag relatief lang stand houdt.

De neus is ietwat bitterzoet en tegelijkertijd wat zuur. Pompelmoes en wat honing. De kruiden zijn op de neus onmiddellijk waarneembaar, maar ik moet bekennen dat ik niet heel erg onder de indruk ben.

De smaak is intens moutig en zoet op gestoofde appels en karamel. Tikketje scherp, zelfs. Maar vanaf de tweede slok wordt het allemaal wat rustiger, zelfs wat romig en warm.

De afdronk is zacht en aangenaam.

Lekker kruidig en daardoor apart, maar desalniettemin niet mijn favoriete bier van deze craft brouwerij.

Geproefd door Mark Dermul op 09-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)Bier: Viven Sour Peach

Tasting Notes Posted on zo, mei 22, 2022 07:02

Brouwerij: Brouwerij Viven
Regio: België
Fles: Viven Sour Peach, Craft Collection, 330ml
Kleur: ambere
ABV: 4.8%

Perzik

Viven Sour Peach is een bier waar ook wat perzikensap in verwerkt werd, wat voor een mooi evenwicht moet zorgen tussen het zoete en het zure van deze wilde Amerikaanse ale. Hij schenkt amberkleurig met een witte kraag die goed stand houdt.

Op de neus krijg ik meer dan perzik alleen. Ik heb ook wat tropische toetsen van lychee en mango, vers afgereden gras en wat maïs. Ik ben erg aangenaam verrast. Dit staat me heel erg aan.

Het biertje komt zomers fris binnen en offreert een mooie balans tussen het zoete en het zure. Denk perzik en bruine suiker versus pompelmoes en bloedappelsien. Wat lekker, zeg! En zo gevaarlijk drinkbaar ook.

De afdronk is verrassend lang – voor een bier toch – en doet me met hernieuwd respect naar het flesje kijken.

Dit is zonder enige twijfel één van mijn favorieten van deze kleine bouwerij uit Sijsele. Aanrader.

Geproefd door Mark Dermul op 09-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)