Brouwerij: Brouwerij Viven
Regio: België
Fles: Viven Nada IPA, Classic Collection, 330ml
Kleur: blond
ABV: 0.3%

Achting

Okay… bij dit flesje moet ik bekennen toch een beetje sceptisch te zijn. Zoals de naam al aangeeft is dit een alcoholarme IPA. Ocharme 0.3%. Ik beken dat ik geen al te beste ervaring heb met alcoholarme of -vrije bieren. Een benieuwd of deze Nada IPA, met Amerikaanse bitterhop, mij op andere gedachten kan brengen. Hij schenkt goudblond met een witte kraag die relatief lang stand houdt.

De neus is fris en fruitig op citroen en limoen, maar met een toets van… euh… linoleum. Zacht bitter ook. En een tikkeltje romig. Dit valt mij eigenlijk best goed mee.

Oh, mooi… lekker romig en mondvullend. Zomers fris en het feit dat hij geen alcohol bevat stoort me allerminst. Dit kapt gevaarlijk vlot binnen en smaakt erg goed. Een klein zoetje, een mooi zuurtje en een heerlijk bittertje. Citrusfruit bovenal.

Toegegeven, de afdronk is nogal aan de korte kant.

Dikke meevaller, hoor. Dat doet me plezier. Als je als brouwerij een lekker alcoholvrij- of arm bier kan maken, dan stijg je in mijn achting. Bij deze.

Geproefd door Mark Dermul op 04-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)