Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: Viven Champagner Weisse

Tasting Notes Posted on do, mei 19, 2022 16:15

Brouwerij: Brouwerij Viven
Regio: België
Fles: Viven Champagner Weisse, Classic Collection, 330ml
Kleur: blond
ABV: 4.8%

Apero

De biertjes van de craft brouwerij Viven worden ontworpen door Krystle Kerckaert, één van de weinige vrouwelijke bierbrouwers in ons land. Ze bedacht ook het recept voor deze Champagner Weisse, een witbier dat gebrouwen werd met champagnegist. Hij schenkt een troebel blond met een spierwitte kraag die even stand kan houden.

De neus begint eerder gesloten, doch fris. Flink wat florale toetsen en wat citrus. Relatief weinig zeggend, moet ik bekennen.

Op smaak, daarentegen, is het een beetje feest. Romig, zacht, toegankelijk en gevaarlijk drinkbaar. Niet zoet, niet zuur, niet bitter, maar mooi in balans met een beetje van alles.

De afdronk is kort, floraal en licht bitter. Perfect dorstlessend en eetlustopwekkend.

Een chique craft versie van een Hoegaarden. Dit biertje scoorde nog zilver op de Brussels Beer Challenge 2019.

Geproefd door Mark Dermul op 05-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)Bier: Viven Nada IPA

Tasting Notes Posted on do, mei 19, 2022 07:14

Brouwerij: Brouwerij Viven
Regio: België
Fles: Viven Nada IPA, Classic Collection, 330ml
Kleur: blond
ABV: 0.3%

Achting

Okay… bij dit flesje moet ik bekennen toch een beetje sceptisch te zijn. Zoals de naam al aangeeft is dit een alcoholarme IPA. Ocharme 0.3%. Ik beken dat ik geen al te beste ervaring heb met alcoholarme of -vrije bieren. Een benieuwd of deze Nada IPA, met Amerikaanse bitterhop, mij op andere gedachten kan brengen. Hij schenkt goudblond met een witte kraag die relatief lang stand houdt.

De neus is fris en fruitig op citroen en limoen, maar met een toets van… euh… linoleum. Zacht bitter ook. En een tikkeltje romig. Dit valt mij eigenlijk best goed mee.

Oh, mooi… lekker romig en mondvullend. Zomers fris en het feit dat hij geen alcohol bevat stoort me allerminst. Dit kapt gevaarlijk vlot binnen en smaakt erg goed. Een klein zoetje, een mooi zuurtje en een heerlijk bittertje. Citrusfruit bovenal.

Toegegeven, de afdronk is nogal aan de korte kant.

Dikke meevaller, hoor. Dat doet me plezier. Als je als brouwerij een lekker alcoholvrij- of arm bier kan maken, dan stijg je in mijn achting. Bij deze.

Geproefd door Mark Dermul op 04-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)