Brouwerij: Brouwerij Viven
Regio: België
Fles: Viven Imperial IPA, Classic Collection, 330ml
Kleur: amber
ABV: 8%

Roze Pompelmoes

Krystle Kerckaert, de brouwer(es? in?) van de craft brouwerij Viven in Sijsele, heeft al een heleboel biertjes ‘ontworpen’. Eens haar recept goedgekeurd is, verhuist de productie naar de Proefbrouwerij in Lochristi om het in grote hoeveelheden te produceren. Van deze Imperial IPA zegt ze zelf dat het bier een stevige geut Amerikaanse west coast als invloed heeft. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de Tomahawk en Simcoe hoppen die gebruikt werden. Hij schenkt een donker amber met een mooie, witte kraag die lang blijft staan.

De neus is complexer dan die van de Master IPA, met roze pompelmoes in het kwadraat, aangevuld met iets van rood fruit en bloedappelsien. Ze zijn duidelijk neven van elkaar, maar deze is meer uitgesproken. Hij heeft ook iets flink floraal en het staat me erg aan.

Op smaak is deze bitter, erg bitter, maar tegelijk ook zoetzuur. Roze pompelmoes en weinig meer bij de eerste slok, maar dat maakt hem net zo interessant. Want het is een erg aangename bitterheid als van chicorei of witloof met een citrus twist. Iets grassig en licht romig.

De afdronk is verrassend droog en doet me even bekkentrekken, maar op een goeie manier.

Hier ben ik best van onder de indruk. Dorstlesser pur sang.

Geproefd door Mark Dermul op 03-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)