Distilleerderij: Wolfburn
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Wolfburn Takashimaya, OB 2017, Limited Release for Japan, 500 bts
Kleur: witte wijn
ABV: 50.0%

非常にきれいな

Takashimaya is een bekend Japans grootwarenhuis. Een beetje te vergelijken met de Inno in België of Macy’s in New York, zeg maar. En zij hebben al tot drie keer toe een speciale botteling besteld bij Wolfburn. De eerste werd in 2017 gebotteld op 50% ABV. De tweede uit 2019 was eveneens versneden naar 50%, terwijl de derde uit 2020 op een vatsterkte van 58.7% werd geleverd. Ik heb de allereerste release in mijn glas zitten, die erg bleek is.

Verrassende farmy neus met toetsen van ruw graan, moutsuikers, nat karton en schapenwol, echt waar! Daarnaast wat vanille, appels en aalbessen. Behoorlijk jong, als u het mij vraagt.

De body is prima. Lekker olieachtig. Op smaak vertoont hij flink wat vanille en honing ondersteund door boomgaardfruit. Denk appels en peren. Hij kan zijn jonge leeftijd niet verhullen, maar gelukkig is het wel allemaal erg mooi en toegankelijk. Het alcoholpercentage laat zich echter wel goed voelen. Deze Wolfburn is vooral erg clean.

De afdronk is lang, zoet en pittig gepeperd. Ook hier proef je dat het een jonge malt is, maar het stoort absoluut niet.

非常にきれいな, moet ik zeggen (ja, ja, ik weet het, je gaat Google Translate nodig hebben…). Leuke smaaksensatie.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 16-01-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).