Distilleerderij: Glen Elgin
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Elgin 31 Year Old 1986/2017 Signatory for The Nectar, Hogshead #2525, 220 bts
Kleur: goud
ABV: 47.2%

Outstanding

Een Glen Elgin van maar liefst 31 jaar oud, da’s iets wat je niet alle dagen tegen komt, toch? Dit single cask van Signatory werd gebotteld voor importeur The Nectar in 2017. Mijn goeie vriend Bart bezorgde me een sample en niet veel later kreeg ik nog een sample (zonder te beseffen dat ik hem al geproefd had) van mijn andere goeie vriend Bob. Hoog tijd om die eens aan de lippen te zetten.

Old school en waxy op zoete boter, Sevilla appelsienen, ananas, oude boeken en houtschaafsel. Onrijpe banaan. Menthol. Een mandje vol noten. OMG, dit is erg complex!

Hij is zijdezacht op de tong. Bitterzoet, met een mooie kruidigheid die hem diepgang geeft. Het fruit van de neus keert weer, terwijl de menthol pure muntthee wordt. Citrus komt sterk opzetten. Deze is mooi in balans, hoor. De eik is prima onder controle. En hij is best krachtig ondanks het bescheiden ABV.

De afdronk is geweldig lang en kruidig, bitterzoet tot op het sterfbed. Wat een genot!

Outstanding, noemen ze dat in het Engels. Merci, Foamy & Bob! Dat was dubbel lekker!

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 30-12-2021 & 31-03-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).