Brouwerij: De Cam
Regio: België
Fles: De Cam Oude Geuze 2009, 37.5cl
Kleur: amber
ABV: 6%

Toewijding

Van alle geuzestekers in het Pajottenland mag je De Cam uit Gooik gerust al een buitenbeentje omschrijven. De eenmanszaak wordt gerund door Karel Goddeau, die enkel in de winter brouwt en zijn geuze laat hergisten in het vat. Dit zonder toevoeging van gist of suikers, nota bene. Zijn geuzebieren zijn een assemblage van 1, 2, 3 en 4 jarige geuze uit verschillende foeders, afkomstig van de Pilsner Urquell brouwerij en van Jaques Felosse uit de champagnestreek. Beroepshalve brouwt Karel nog bij brouwerij Slaghmuylder in Ninove en in zijn vrije tijd klust hij bij in brouwerij 3 Fonteinen. Van toewijding gesproken! Zijn Oude Geuze 2009 die nu in mijn glas zit, van 65% tarwe en 35% mout, schenkt helder amberkleurig met een spierwitte kraag die lang blijft staan.

Op de neus krijg ik flink wat zoetzuur fruit. Denk pompelmoes, maar ook limoen. Daarnaast een hint van banaan en flink wat hout. Brettanomyces, zonder enige twijfel.

Lekker zacht en zurig op de tong met een subtiele hint van eikenhout tegenover het zoetzure fruit. Prima balans in de mooi uitgesproken smaak.

De afdronk is kort en licht drogend, wat doet verlangen naar een tweede (en derde, en vierde) slok.

Man, wat een heerlijke dorstlesser!

Geproefd door Mark Dermul op 29-01-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).