Voor wie ook maar enige affiniteit heeft met, of interesse in, Belgische whisky: dit boek is voor u!

Patrick Ludwich timmert al langer aan de weg om Belgische whisky eens en voor altijd op de kaart te zetten en dit boek, dat op 6 december 2021 verscheen, is daar een prachtig onderdeel van.

Voor het eerst verschijnt er een duidelijk overzicht van alle Belgische distilleerderijen en een aantal bottelaars (er zaten er zelfs nog een paar tussen waarvan ik zelf niet op de hoogte was) in drie landstalen. Jawel, het boek bevat de tekst zowel in het Nederlands als het Frans als het Engels. Kwestie van alle Belgen, maar ook een groot internationaal publiek te bereiken.

Er vallen twee dingen onmiddellijk op:

  1. Het boek is erg compleet, voor zover dat kan in tijden waarin distilleerderijen als paddenstoelen uit de grond schieten
  2. Het is bijzonder mooi vormgegeven, met prachtige foto’s van de flessen. Echt oogstrelend. Daarvoor alleen al is het boek een aanrader.

Een dikke proficiat aan Patrick en zijn kompaan Karel Puype om dit boek zo zorgvuldig samen te stellen. Ik raad het echt ten stelligste aan.

Verkrijgbaar in de betere boekhandel of rechtstreeks op www.finespirits.be, waar je nog meer Belgisch lekkers kan vinden.

Alle Belgische Whisky’s
Patrick Ludwich, Karel Puype
Stichting Kunstboek
Hardcover
152 pagina’s
ISBN 9789058566713
25 EUR