Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Caperdonich 34 Year Old 1972 Duncan Taylor for LMdW

Tasting Notes Posted on 22/07/2013 17:40

Distilleerderij: Caperdonich
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Caperdonich 34 Year Old 1972/2007, from Huntly to Paris, cask #6707 for
LMdW, 210 bts
Kleur: goud
ABV: 53,4%

Fruitsla

Iets meer dan twee jaar geleden was ik te
gast op de In Memoriam Caperdonich tasting te Gent,
waar ik deze botteling voor het eerst ontdekte. Dankzij whiskygabber Chris kon
ik een zeer gul sample te pakken krijgen, dat ik vandaag met veel plezier
opnieuw aan lippen zet. Immers, dit is Caperdonich 1972, een uitstekend jaar,
zo niet het beste. Hij werd gebotteld onder het goedkeurende oog van het Franse
La Maison du Whisky.

De neus begint bijzonder fruitig met
citrusvruchten in de hoofdrol. Appelsien, mandarijn, grapefruit, limoen. Fris
als limonade, eigenlijk. In tweede instantie komt daar wat banaan en ananas aan
te pas. Aardbeien! Een mooie fruitsla dus. Na enkele ogenblikken wordt hij
droger en licht floraal. Nog wat later krijg ik een hint van afgestreken
lucifers en appelgebak. Hints van thee. Zeer complex.

Hij is lekker romig en zijdezacht. Fruitbom!
Absoluut geen bite en toch heerlijk
gekruid. Witte peper, nootmuskaat en kaneel. Gekonfijte gember ook. Hij wordt
licht bitter als van te lang getrokken thee, maar nooit drogend. Appelsienen en
mandarijnen wisselen elkaar af. Wat rook. Zalig.

In de heerlijk lange en kruidige finish krijg
ik opnieuw mandarijntjes en heel wat tannine. Perfect gebalanceerd, no kidding!

Goh, ik ben echt van mijn sokken geblazen.
Dit is Genieten met grote G! Ik durf te stellen dat dit de beste Caper is die
ik al proefde.

92/100

Geproefd
door Mark Dermul op 16-04-2013
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).



Mark’s Whisky Ramblings 56: Aberlour 16 Year Old Double Cask Matured

Mark's Whisky Ramblings Posted on 22/07/2013 07:07

Rijp
Aberlour spirit 16 jaar op bourbonvaten enderzijds en 16 jaar op sherryvaten anderzijds
en kieper deze dan tesamen in een zogenaamde marrying tun om elkaar wat beter
te leren kennen en voilà: uw Aberlour 16 Year Old Double Cask Matured is klaar.

//www.youtube.com/embed/Pcjr2YD3uO8

En lekker dat dat is!