Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Mark’s Whisky Ramblings 53: 1792 Ridgemont Reserve

Mark's Whisky Ramblings Posted on 03/07/2013 20:12

Op
4 juli vieren de Amerikanen hun onafhankelijkheid. Als eerbetoon voor mijn
Amerikaanse vrienden hef ik dan ook met plezier een glas Ridgemont Reserve
1792, een heerlijke Kentucky Straigth Bourbon.

//www.youtube.com/embed/K4s0PzqaqwU

Happy 4th of July!



Elijah Craig 20 Year Old

Tasting Notes Posted on 03/07/2013 05:54

Distilleerderij: Heaven Hill
Regio: USA
Fles: Elijah Craig 20 Year Old, Celebrating 20 Years of the Kentucky Bourbon
Festival, cask 3735
Kleur: koper tot brons
ABV: 45%

Studentenhaver

De Elijah Craig 20 Year Old is de opvolger
van de nogal populaire 18 Year Old. Hij was trouwens de American Whiskey of the
Year bij zijn release. Elijah Craig wordt trouwens beschouwd als de vader van
de bourbon. Deze bourbon wordt geproduceerd door Heaven Hill en werd voor het
eerst gebotteld ter ere van de 20e verjaardag van het Kentucky
Bourbon Festival.

Vooraan op de neus passeert een flinke dosis
vanille en flink wat meubelwas, alvorens het fruit in het voetlicht treed. Ik
denk aan pruimenlikeur, rozijnen, perzik, abrikozen en bessenconfituur.
Studentenhaver, waarmee ik de chocoladeschijfjes met allerlei noten bedoel.
Nougat en kokosnoot. Munt en kaneel. Beetje tabak. Goh, dit is behoorlijk complex.

Ook op de tong is hij vol en romig. Donker
fruit, voornamelijk rozijnen, wordt aangevuld met een heleboel gekonfijte
vruchten en kandijsuiker. Kaneel en nootmuskaat. Cederhout en wat pepertjes.
Licht drogend van de eik, maar sappig genoeg om in balans te blijven.

De middellange finish is warm en drogend.

Amai, een klasse bourbon, hoor. Bedankt,
Bart!

88/100

Geproefd
door Mark Dermul op 21-05-2013
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).