Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Cuvee Idee Openflessendag 17/10/2010

Whisky Shops Posted on za, oktober 09, 2010 19:39

Op zondag 17 oktober van 14.30u tot 18.30u organiseert QV.ID in hun winkel een wijn- whiskydegustatie. Ze ontkurken die dag meer dan 100 verschillende flessen en bovendien kan je genieten van uitzonderlijke promoties!

Iedereen is welkom en de inkom is gratis!

Allen daarheen!

QV.ID (Cuvee Idee)
De Limburg Stirumlaan 13
3040 Huldenberg
www.qvid.beCompass Box Orangerie

Tasting Notes Posted on za, oktober 09, 2010 10:59

Bottelaar: Compass Box
Regio: Schotland
Fles: Orangerie
Kleur: goud
ABV: 40%

Exotisch

Ik moet deze tasting note beginnen met de woorden: dit is geen whisky. Maar aangezien ik deze week gewijd heb aan het proeven van expressies van Compass Box, mocht deze niet ontbreken. Want zoals u zult merken is het dan misschien geen whisky maar een whiskylikeur, maar wel één die je moet geproefd hebben. De basis van het goedje is zoete single malt uit de Highlands en graanwhisky uit Fife. Het geheel werd aangevuld met kruidnagel uit Sri Lanka, Navalino (sinaas) schil en Indonesische cassia (kaneel). Juridisch gesproken kunnen we dus niet van whisky spreken.

Het eerst wat opvalt als je aan Orangerie ruikt zijn – surprise! – appelsienen. Doet een beetje aan Cointreau of Drambuie denken, maar veel minder geconcentreerd (wellicht doordat hier geen suiker aan werd toegevoegd). Dit is veel subtieler. Fris en licht. Pim-koekjes. Zelfs de chocolade ruik ik (of zou dat de Indonesische kaneel zijn?). Niet meteen wat je van een whisky zou verwachten (maar dat is het ook niet, kieken! – nvdr), maar wel ongewoon lekker.

Hij is nogal dunnetjes in de mond. Waterachtig. Dat valt wat tegen. Opnieuw bijzonder zoete appelsienenlikeur, die pas op het eind de kruidnagel en kaneel aan het woord laat. Best exotisch.

De afdronk is droog en kort, maar mierzoet. Op het laatste moment bitter, alsof je in een sinaasappelschil bijt.

Dit is ongewoon en heerlijk als drankje na het diner, bij pralines of chocomousse. Kan makkelijk de plaats van menig afzakkertje inpikken. Heb je vrienden die van likeur houden, maar niets van whisky kennen, schenk hen Orangerie. Je zal hen aangenaam verassen. Kostprijs: ca. 37 EUR.

Geproefd door Mark Dermul op 21-09-2010

(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)Halloween Whisky Tasting 29/10/2010

Events Posted on za, oktober 09, 2010 10:21

Op vrijdag 29/10/2010 heeft The Hebridean Whisky Society in samenwerking met Jurgen’s Whiskyhuis een BLACKADDER HALLOWEEN tasting kunnen vastleggen en dit olv. niemand minder dan ROBIN TUCEK himself.

Zoals gewoonlijk zullen er naast de 7 whisky’s ook hapjes voorzien worden.

Mis dit evenement niet want de plaatsen zijn beperkt.

De deelnameprijs bedraagt 25 euro voor leden van The Hebridean Whiskyclub en 30 euro voor niet-leden. Inschrijven kan rechtstreeks in Jurgen’s winkel, gelegen in het Gaverland 70 te 9620 Zottegem of via een overschrijving op het rekeningnummer 979-5301098-53 met vermelding van Blackadder + uw naam.

Meer info te verkrijgen via info@hebrideanwhiskyclub.be of via info@whiskyhuis.be .

Locatie : t’Meileken, Stationsplein 9 te 9620 Zottegem