Distilleerderij: Royal Oak Distillery
Regio: Ierland
Fles: The Busker Triple Cask Triple Smooth, Blend, ex-Bourbon, ex-Sherry & ex-Marsala casks
Kleur: amber
ABV: 40%

Lichtgewicht

De Royal Oak Distillery was voorheen bekend onder de naam Walsh Whiskey Distillery, genoemd naar de eigenaar van onder andere het populaire The Irishman. Na de verhuis naar Royal Oak werd de distilleerderij hernoemd naar de plek waar ze staat. En nu brengen ze hun eigen producten op de markt onder de naam The Busker. Momenteel bestaat de range uit 4 flessen: Single Grain, Single Malt, Single Pot Still en deze Triple Cask Triple Smooth die blend is. De Triple Cask slaat op het feit dat deze blend bestaat uit malt, pot still en grain die rijpte op drie verschillende vaten: bourbon, sherry en marsala.

Zachte neus op een warm stoofpotje van geel fruit. De typische zoete toetsen van single grain worden hier mooi aangevuld met de gelaagde, donkerdere toetsen van de malt. Banaan, chocolade, hazelnoten, vanille en een licht tropische hint. Goed, hoor.

De body is helaas wat aan de lichte kant. Desalniettemin een mooie panoplie aan smaken: zoete mout, pittige grain op banaan, vanille en karamel. Niet groots, het is waar, maar anderzijds best smakelijk met voldoende ‘gewicht’, als u begrijpt wat ik bedoel.

De afdronk is relatief kort met wat eik en kaneel op het sterfbed.

Veelbelovende neus, maar op smaak toch wat te licht uitgevallen. Dat gezegd zijnde: een flesje kost ocharme 25 EUR. Thx, Benny!

80/100

Geproefd door Mark Dermul op 06-02-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).