Bottelaar: Rockhopper
Regio: Caraïben
Fles: Rockhopper Rum
Kleur: goud
ABV: 40%

Pinguïn

Rockhopper is een Belgische rum. Nou ja, hij wordt samengesteld door Spirits By Design uit Outrijve (West-Vlaanderen) die we nog kennen van Butcher’s Gin, Crazy Monday Gin, Duingin, l’Homard Gin, Meyer’s Gin, O’live Gin… flink wat gin, toch? Maar nu zijn ze er dus met een rum. Rockhopper werd samengesteld met 5-jarige rums uit Panama, de Dominicaanse Republiek en Guatemala. Alle rum rijpte op voormalige bourbonbarrels. Waarom hij de naam kreeg van een pinguïn is me niet helemaal duidelijk, maar de fles ziet er wel stoer uit.

De neus is eerder gesloten, moet ik zeggen. Het duurt even voordat ik wat gedroogd fruit krijg in de vorm van ananas en perzik. Mango wordt wel plots heel groot en dat staat me aan. Groene banaan verschijnt nog, alsook wat lichtbruine suiker (Graeffe voor op de pannenkoek). Dit valt mij erg goed mee.

De body is aan de lichte kant, maar het stoort niet. Hij offreert een mooie panoplie aan fruit (wederom ananas, banaan en mango), flink wat vanille en zachte toetsen van bruine suiker en zoethout. Witte chocolade. Wat gekonfijte appelsienschillen zorgen voor een zacht bittertje, waardoor deze rum een mooie balans bereikt en er staat.

De afdronk is middellang op nog meer banaan en chocolade.

Dit hoeft helemaal niet weggeblend in een cocktail, hoor. Lekkere rum om van te genieten met een blokje ijs op een zonovergoten terras. Bedankt voor het sample, Marc!

Geproefd door Mark Dermul op 08-08-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).