Brouwerij: Nevel
Regio: Nederland
Fles: Nevel Traversing Thoughts, 37.5cl
Kleur: amber
ABV: 5.5%

Traversing Thoughts

Traversing Thoughts is een brett IPA, oftewel een bitter bier, in het casu van deze Nevel – weliswaar in samenwerking met Kent Falls Brewing Company uit Engeland – bovendien 21 maanden houtgerijpt. In plaats van de gebruikelijke Amerikaanse hop die Nevel gebruikt, werd hier gebruik gemaakt van Europese hoppen, zijnde Spalt Select en Strisselspalt. Het schenkt amberkleurig met een witte kraag die zo’n halve centimeter vormt en lang blijft staan.

De neus is erg uitgesproken, hoor. Ik krijg toetsen van citrus (pompelmoes, mandarijn en pomelo) alsook flink wat geuren die me doen denken aan een wandeling doorheen de velden van de fruitvallei van Sint-Truiden.

Op smaak is hij niet zozeer zuur dan wel zoet. Zoetzuur, kom. Het fruit blijft wel de boventoon voeren en maakt dat deze lekker wegdrinkt. Hij houdt zo een beetje het midden tussen een Farmhouse Ale, een typische brett en een frisse IPA. Het gaat wat op en neer. Besluiteloos. De naam is in die zin wel erg goed gekozen.

De afdronk evolueert van fris zuur naar fruitig zoet om uiteindelijk een bittere dood te sterven.

Ja, da’s weer zo’n pareltje van onze noorderburen, zeg. Erg van genoten.

Geproefd door Mark Dermul op 16-07-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).