Bottelaar: Nobushi
Regio: Japan
Fles: Nobushi Japanese Whisky
Kleur: goud
ABV: 40%

 Violet

De Nobushi waren elitestrijders uit het feodale Japan die dorpen en prefecturen beschermden tegen krijgsheren en hun Samoerai. In de fles zit een blend, gelanceerd in 2017, samengesteld met Japanse malt- en graanwhisky uit Miyagi, Nagano en Hokkaido die allen minstens 4 jaar rijpten op voormalige bourbonvaten.

De neus is erg floraal en snoeperig zoet. Zelfs een beetje weeïg. Overrijpe meloen, violetten (de bloemen én de snoepjes), amandelpasta en drakenfruit. Hint van eik.

Op de tong komt dat allemaal terug, maar in het kwadraat, aangevuld met flink wat vanille. Zachte kruiden van de eik. Erg snoeperig, nu. Wat mij betreft zelfs een beetje over the top. Lychee en ananas komen er bij. Bloesems. Manuka honing.

De afdronk is middellang op meloen en wat gember.

In alle eerlijkheid een Japans niemendalletje. Gewoon een leuke zomerse dram. Dankjewel voor het sample, Nadine.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 20-06-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).