Brouwerij: Cantillon
Regio: België
Fles: Cantillon Rosé de Gambrinus
Kleur: bordeaux
ABV: 5.5%

Frambozen

Vandaag proef ik de Rosé de Gambrinus van deze historische brouwerij uit Anderlecht. Het is een mengeling van Lambik met frambozen uit Servië. Het fruit wordt gemengd met de Lambik wanneer deze 20 maanden oud is. Ze gebruiken 200 gram fruit per liter. Je moet hem jong drinken om de fruitsmaak goed tot uiting te laten komen. Hoewel je het bier erg lang kan bewaren, zal naarmate de tijd verstrijkt de Lambik steeds meer de bovenhand krijgen ten koste van het fruit. Mijn fles werd in januari 2021 gebotteld, dus geen zorgen. Hij schenkt bordeaux-kleurig met een rozee kraag die onmiddellijk gaat liggen.

De frambozen zijn omnipresent op de neus. Je ruikt in eerste instantie niets anders. Snoeperig zoet op frambozen en roze-veter-snoep.

Op smaak is hij zoetzuur, maar de nadruk ligt nog steeds op de frambozen, waardoor deze zo zoet is als kriek. Als je dat graag lust, dan is dit natuurlijk best lekker. Ik beken, ik ben daar niet zo zot van, maar vond wel dat ik deze moest proberen.

De afdronk blijft zoetzuur, maar evolueert wel van zoet naar zuur.

Dorstlessend is hij alleszins.

Geproefd door Mark Dermul op 25-07-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).