Bottelaar: Liquid Art
Regio: Highlands
Fles: Secret Highland 10 Year Old 2010/2020, Liquid Art, bourbon cask, 174 bts
Kleur: witte wijn
ABV: 51.9%

Brora Golf Club

Ah, de jongens en meisjes van Liquid Art hebben ook hun volgende vat geselecteerd en deze keer komt het uit de Highlands. Hoewel ze niet mogen verklappen waar het vat vandaan komt, kan ik jullie wel zeggen dat de Brora Gulf Club letterlijk op wandelafstand ligt van het warehouse waar dit bourbonvat lag te slapen.

Kweepeer, Granny Smith, groene banaan, meringue, zure kruisbessen en flink wat bijenwas. Da’s de neus van de deze Highlander in een notendop. Daarna komen ook nog marsepein, nougat en rauwe rabarber voorbij. Een Brusselse wafel met slagroom! Leuke neus.

Ha, op smaak is hij lekker zoet, een tikkeltje pikant op kardemom, peper en zout en wat tuinkruiden, terwijl er een mooi streepje rook verschijnt die het witte fruit helemaal omfloerst. Zelfs heel even verschijnt er wat citrusfruit. Lekker waxy opnieuw, zoals je van Clyne… sorry… deze geheime Highlander mag verwachten.

De afdronk is lekker lang, pittig en prima in balans.

En dan te bedenken dat dit vat even goed in Johnnie Walker Gold Label had kunnen verdwijnen… gelukkig kon Liquid Art het te pakken krijgen. Lekkah!

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-06-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).