Brouwerij: Brouwerij Klinker
Regio: Nederland
Fles: BAM met whisky verrijkt bier, 33cl
Kleur: roodbruin
ABV: 9.5%

Slam, Bam, thank you, Ma’am!

BAM is een donker bovengistend bier met een toevoeging van single malt, die de Nederlandse brouwerij Klinker brouwde in samenwerking met Slijterij Bams. Beiden zijn in Maastricht te vinden. Het schenk roodbruin met een mooie kraag die lang blijft staan. Schenk ‘m voorzichtig uit, zodat de droesem in het flesje achterblijft.

Frisse, zoetzure geur op donker fruit, maar ook agrums en een mooie hint van whisky. Via via heb ik vernomen dat het wel eens Glenfarclas zou kunnen zijn. Rozijntjes springen er voor mij uit, gevolgd door krieken en pompelmoes.

Op smaak evenzeer erg fris, maar nu meer zuur dan zoet en het werkt! Ondanks de 9.5% ABV loopt dit gevaarlijk vlot binnen (kon ook zijn dat ik grote dorst had, want net de garage helemaal opgeruimd). Ik kan niet zeggen dat ik op smaak iets van de whisky terugvind.

Pas in de afdronk keren de donkerzoete vruchten en de whisky weer. Netjes.

Op een zonovergoten terras moet dit geweldig smaken.

Geproefd door Mark Dermul op 24-01-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).