Dat sampling een leuke en relatief goedkope manier is om whisky’s te leren kennen, is een open deur intrappen. In plaats van 5 volle flessen te kopen kan je voor de prijs van 5 kleine flesjes, 15cl whisky, een kartonnen doosje met wat bubblewrap en nog geen 7 EUR aan verzendingskosten, meteen kennis maken met nieuwe drams.

Zo ontving ik deze week, perfect getimed voor de feestdagen, een doosje van Glenn, met daarin volgende te proeven siplings:

  • Basil Hayden’s Kentucky Straight Bourbon (40%)
  • Edradour 1996 11 Year Old Savanna Rum Finish – Straight from the Cask (57,7%)
  • Macallan 10 Year Old Fine Oak Masters Edition 2007 (42,8%)
  • Pendleton Canadian Blended Whisky (40%)
  • Stronachie 12 Year Old (43%)

Die Stronachie – een verloren gegane distilleerderij (1890-1923) – wordt vandaag de dag gestookt door Benrinnes. Deze 12 Year Old is de eerste batch die in augustus/september 2010 gelanceerd werd. Volgens het officiële persbericht zou deze dus volgens het uit 1904 stammende recept van Stronachie gestookt zijn, maar anderen zeggen dan weer dat er gewoon Benrinnes 12 in zit.

Hoe dan ook, ik zal binnenkort deze samples met veel gusto aan de lippen zetten en u verblijden (?) met mijn tasting notes.

Dank u voor de ruil, Master Vanbellingen!

May the Malt be with you!