Brouwerij: BrewDog
Regio: Schotland
Fles: BrewDog Dead Pony Club, Session Pale Ale, blik 33cl
Kleur: amber
ABV: 3.8%

Dode Pony

De Dead Pony Club is een zogenaamde Session Pale Ale van de bekende Schotse craftbrouwerij BrewDog. Er werden drie types mout gebruikt: Crystel, Extra Pale en Caramalt. En de twee hopsoorten zijn Mosaic en Simcoe. Hij kleurt amber met een lichtgekleurde schuimkraag die snel wegtrekt en slechts een film op het bier laat liggen.

De neus is eerder vlak en onuitgesproken, maar ik ontwaar toch enige toetsen van bloedappelsien, zoete mout en iets umami waar ik niet meteen de vinger op kan leggen. Rosbief? Wie weet wel een dode pony… Beetje vreemd, maar niet onaangenaam.

Hij drinkt wel gevaarlijk vlot weg, maar is ook een tikkeltje flets. Daar zit het bescheiden alcoholpercentage vast voor veel tussen. Lekker kruidig, zoete mout en nu wel uitgesproken citrustoetsen. Bloedappelsien en mandarijn.

Pas in de finish komt de mooie bitterheid van de hop er door.

Mjah… ik vind ook deze niet echt top. Heb ik BrewDog dan echt leren kennen dankzij hun allereerste en allerlekkerste Punk IPA en gaat het nu alleen maar bergaf? Ik mag hopen van niet.

Geproefd door Mark Dermul op 19-09-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).