Bottelaar: Crooked Fox
Regio: USA
Fles: Crooked Fox Bourbon, Blended American Whiskey
Kleur: goud
ABV: 40%

Gummi Bears

Crooked Fox heeft geen eigen distilleerderij, maar selecteert vaten van over de hele Verenigde Staten en brengt deze naar het hoofdkwartier in Texas. Crooked Fox is overigens ‘women owned’, bloklettert het label. Daar wordt deze Amerikaanse blend dan samengesteld. Aangezien er enkel gebruik wordt gemaakt van bourbon, staat deze een trapje hoger dan de gewone Amerikaanse blends, maar het blijft toch een weinig tot de verbeelding sprekende botteling, moet ik zeggen.

Het duurt even voor de – in alle eerlijkheid weinig zeggende – neus zich prijsgeeft. Maar dan nog is het enkel vanille en karamel met een licht snoeperige toets als van gummi bears. Een beetje mais op de barbecue maar weinig meer. Ik ben er allesbehalve van ondersteboven.

Mierzoet op vanille, gummi bears en een hint van artificiële zoetstof. Er zit een klein prikkeltje in van zwarte peper, maar voor de rest blijft het allemaal heel erg eenvoudig.

De finish is kunstmatig zoet en genadig kort.

Het beste aan deze Amerikaan is zijn verpakking. Het is een leuke fles en een goeie naam, maar de whiskey laat te wensen over. Eenvoudige allemansvriend die ik zal verdrinken in cocktail.

73/100

Geproefd door Mark Dermul op 22-11-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).