Brouwerij: Dochter Van De Korenaar
Regio: België
Fles: Bravoure, Dochter van de Korenaar, 33cl
Kleur: bruin
ABV: 6.5%

Rookbier

De Dochter van de Korenaar ligt in Baarle-Hertog. Ik had al het genoegen enkele bieren van hen te proeven. Deze Bravoure had ik echter nog niet aan lippen gezet. Het is een rookbier, wat betekent dat de gerst op eikenhout werd gerookt. Het werd met maar liefst vier hopsoorten gebrouwen: Magnum, Perlé, Saaz en Styrian Gold. Het schenkt lichtbruin, maar ondoorzichtig, met een witte kraag, met kleine bubbels, die snel slinkt tot ongeveer een halve centimeter. Op de bodem van mijn glas zie ik enkele vlokjes.

De neus offreert inderdaad rokerige toetsen, wat zich voor mij vertaalt naar stal- en bosgeuren. Maar ik krijg weinig zoets, wat me een beetje zorgen baart. Misschien een beetje chocolade en een lichte toets van karamel.

Op smaak is hij ook meteen rokerig, maar niet in die mate dat het overheerst. Licht van body, dat wel, maar op smaak komen er nu ook wat karamel en pruimen naar voor… maar weinig meer. In feite is het eerder een vlak bier met wat rook.

Van een finish is hier amper sprake, knipper met je ogen en je hebt hem gemist.

Nou, niet bepaald mijn ding, moet ik bekennen.

Geproefd door Mark Dermul op 05-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).