Kintra Spirits
Zwolseweg 256
7412 AV Deventer
Nederland
Tel +31 570 63 79 64
info@kintra.nl
www.kintra.nl

Erik

Kintra Spirits is een Nederlands onafhankelijk bottelaar, maar tevens importeur van verschillende spirits – dus niet alleen whisky – uit Deventer. De naam verwijst naar een plek op het iconische whiskyeiland Islay, die een speciale plaats heeft gekregen in het hart van de oprichter: Erik Molenaar.

Die naam doet ongetwijfeld wel een belletje rinkelen, want Erik is een graag gezien gast op whiskyfestivals.

Wagging Finger

 Uit zijn voorliefde voor het betere werk, is Erik overigens zelf distilleerder geworden. Hij richtte enkele jaren geleden zijn eigen distilleerderij op, die naar de naam Wagging Finger luistert. Zijn eerste product – de Wagging Finger Gin – is ondertussen de wereld aan het veroveren en terecht. Maar daarnaast stookt hij momenteel ook zijn eigen korenwijn, Oude Genever en – hoe kan het ook anders? – whisky. Maar die rijpt momenteel en zal pas over enkele jaren te proeven zijn.

Wagging Finger heeft overigens een leuk vatenprogramma, waarbij je je eigen vat (64 liter of 130 liter) kan laten afvullen en drie tot zeven jaar kan laten rijpen.

Range

Kintra heeft zijn eigen single cask releases van bekende en minder bekende Schotse distilleerderijen, maar verdeeld bovendien ook whisky van The House of Macduff, bekend om hun Golden Cask releases. Ook whisky van The Three Still Company worden door Kintra geïmporteerd. Daarnaast heeft Kintra ook een prachtige collectie rums op de markt gebracht onder eigen label.

Daar blijft het echter niet bij. Bij Kintra kan je ook terecht voor Mezcal Nucano, Pierre Lecat cognac en Domaine UBY Armagnac.