Distilleerderij: Buffalo Trace
Regio: USA
Fles: Rock Hill Farms Single Barrel Bourbon, American White Oak BarrelKleur: amber
ABV: 50%

Mash Bill #2

Rock Hill Farms – genoemd naar een bekend stuk farmland langs de Kentucky River – wordt door de Buffalo Trace Distillery in Frankfort, Kentucky, geproduceerd. Ze gebruiken hiervoor Mash Bill #2, voor zover u daar iets aan heeft. Ik kan u verklappen dat dit dezelfde receptuur is als degene die ze gebruiken voor Blanton’s en Elmer T. Lee. Maar dit terzijde. Deze Rock Hill Farms wordt slechts in kleine hoeveelheden in een mooie decanter gereleased. Hij wordt gebotteld op 50%.

Zachte en ietwat snoeperige neus op Haribo beertjes, vijgen en pruimen, butterscotch en zwarte peper. Ahornsiroop? Een mooie, frisse toets van munt. Eikenhout – een tuinhuis dat al jaren in de zon staat – laat zich niet onbetuigd, maar deze bourbon blijft vooral erg zoet en zacht.

Hij is olieachtig en mooi gepeperd. Donker en bitterzoet, maar ook zuur fruit beheersen het palet. Er komt een kruidige toets van rogge opzetten en licht drogende eik doet ook zijn duit in het zakje. Iets van toffee en cacao, cuberdons en pruimenlikeur. Walnoten en anijszaad. Popcorn. Speels maar karaktervol (voor een bourbon althans, ik ben nogal moeilijk wat dat betreft, weet ik).De afdronk moet het vooral van de kruiden hebben. Middellang en licht warmend, maar zeker drogend.Aangename straight bourbon, maar net iets te snoeperig naar mijn goesting. Werk wel geweldig in een Old Fashioned.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 19-06-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).