Distilleerderij:
Onbekend
Regio: Thailand
Fles: Lao Khao White Rice Whiskey
Kleur: clear
ABV: 35%

Degoutant

Lao Khao betekent
letterlijk witte spirit in het Thai en wordt als inheemse whisky gedronken door
de man in de straat. Maar het heeft natuurlijk weinig met whisky van doen, want
wordt gestookt – in vele gevallen illegaal – van rijst. Hij wordt ook absoluut
niet gerijpt, maar wel versneden naar 35%. In Thailand en omstreken is dit
drankje – waarvan sommige kwatongen beweren dat je er van kan doodgaan – razend
populair. En spotgoedkoop. Maar lekker?

Op de neus valt het nog
mee. Uiteraard ruikt dit naar new make (want dat is het immers), maar met een
erg zurig randje. Een beetje ranzig, ook. Ik beken dat dit niet echt uitnodigt
tot proeven. Maar alles voor de wetenschap.

Het smaakt naar
weinig, moet ik zeggen. Een tikkeltje zoet, als een rum, maar het zure randje
priemt er vlotjes doorheen, waardoor dit drankje je toch bekken doet trekken.
Je voelt hem bovendien langs je slokdarm naar je maag branden. De tweede slok
is downright degoutant. Het was dan
ook meteen de laatste slok.

De afdronk is genadig kort, maar toch zal je je mond rijkelijk willen spoelen.

Het werd mij
aangeboden bij wijze van experiment en daarom heb ik de gever alvast vergeven.
Maar vergeten doe ik dit niet. Mijn wraak zal niet lang op zich laten wachten.

Geproefd
door Mark Dermul op 15-08-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).