Ierland, Speyside en nu ook de Lowlands hebben elk hun eigen Whisky Trail – een professioneel uitgestippelde route langs dewelke de whisky liefhebber zijn hart kan ophalen door het bezoeken van distilleerderijen, bekende shops en bars, restaurant en andere bezienswaardigheden gelinkt aan de wondere wereld van de gouden nectar.

Mireille en Michiel – bekend van de geweldige whiskybar in Oostende met de ronkende naam The Green Man – vonden het hoog tijd om zo’n whisky trail uit te dokteren voor ons land. We hebben als land immers heel wat te bieden aan de liefhebber met niet minder dan (op dit ogenblik) 7 distilleerderijen en een heel scala aan bars, pubs, restaurants en shop. België is dan misschien wel een klein land, het is alvast een groot whiskyland.

Het duurde niet lang of onze vrienden van The Green Man overtuigden de distilleerderijen om mee te doen. De eerste stap was gezet. Ondertussen is de website live op www.whiskytrailbelgium.be. Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken en internationale uitstraling te hebben, werd de site in het Engels ontworpen. Op het moment van schrijven vind je naast de 7 Belgische distilleerderijen reeds 8 bars, 3 restaurant en 25 bars mee. Als je doorklikt op het flesje op de kaart krijg je meer details zoals adres en contactgegevens en enkele foto’s.

Het is een ‘levende’ site, waarmee we willen zeggen dat het de bedoeling is dat er nog shops, bars, restaurants en hotels volgen. En distilleerderijen ook, natuurlijk. En de professionele deelnemers krijgen de mogelijkheid om vouchers aan te bieden om het aantrekkelijk te maken voor de bezoekers van de website om hen met een bezoek te vereren.

Wij vinden dit alvast een heel leuk initiatief. Een suggestie die ik zelf nog zou durven doen is om ook whisky clubs op te nemen. Immers, heel wat liefhebbers zijn nog geen lid omdat ze simpelweg niet weten dat er een whiskyclub in hun neck of the woods te vinden is.

Wil je zelf bijdragen aan de site of gewoon feedback geven, dan kan je een mailtje sturen naar info@whiskytrailbelgium.be of contact opnemen met:

The Green Man

Oostende

0476 30 55 01 – 0474 87 00 39

www.thegreenman.be

enjoy@thegreenman.be

En uiteraard is Whisky Trail Belgium ook te vinden op Facebook.