The Octave is de nieuwe limited edition range Scotch Whisky van de onafhankelijke bottelaar Duncan Taylor & Co, uit het noordoosten van Schotland.

Het bedrijf is gespecialiseerd in zeldzame en unieke Schotse whisky’s en bottelt voornamelijk single casks in gelimiteerde oplagen van 70 tot 300 flessen. Omwille van deze kleine hoeveelheden moet de verpakking zeer cost effective zijn, wat betekent dat het label door een huisontwerper wordt ontwikkeld en de labels en capsules digitaal geprint worden.

Een Ocatve is een vat van 1/8 van een standaard hogshead cask, wat opportuniteiten biedt voor private eigendom van vaten. En dankzij de kleine hoeveelheden (slechts 70 flessen per vat) is de spirit zeer exclusief. De Single Malt Scotch whisky heeft een tweede rijping in ex-sherryvaten doorgemaakt, is niet chill-filtered, niet bijgekleurd en niet verdund met water – hij wordt dus gebotteld op vatsterkte.

Het label van de nieuwe Octave-reeks werd ontworpen door Allison Merrick en gedrukt door Windmill Print uit Aberdeen (Schotland) en gedrukt op Strathmore Writing Label Natural white en is zelfklevend.

origineel artikel op The Dieline, waar je meteen het nieuwe label kan scoren.