Distilleerderij: Rivo
Regio: Italië
Fles: Rivo Lago di Como Foraged Gin
Kleur: clear
ABV: 43%

Comomeer

Lago di Como… ah, dat transporteert me zo terug naar die zalige vakantie aan het Comomeer van zo’n 10 jaar geleden, toen we onder meer de Villa del Balbianello bezochten (uit Star Wars Episode II en James Bond’s Casino Royale – de eerste met Daniel Craig). Hun Foraged Gin wordt gestookt met botanicals die geplukt worden op de bergflanken langs het bekende meer. Zo wordt hij gestookt met onder meer de kleine pimpernel, bergbonenkruid, citroenmelisse en kruiptijm. De basis is Italiaanse graanalcohol.

Ja, deze neus is erg goed. Romig op jeneverbes, florale toetsen en flink wat citrus. Hij doet wat Mediterraans aan, moet ik zeggen… en dat gaat hem goed af.

Zijdezacht op de tong en herbaal. Maar wel een pak minder uitgesproken dan de neus deed vermoeden. Limoen, tijm, zachte kruiden. Op smaak blijk ik eerlijk gezegd een beetje op mijn honger zitten.

De afdronk is middellang op tijm en citrusfruit, maar kan zich – net als de smaak – niet meten met de heerlijke neus.

De neus is uitstekend, maar op smaak en in de finish kan hij dat helaas niet helemaal vasthouden. Dan maar een G&T mee bouwen, zeker?

Gin & Tonic

Ik wilde hem niet verknoeien met een speciale tonic of zotte versieringen en dus hield ik het bij een simpele Thomas Henry en een schijfje citroen.

Maar ik moet bekennen dat mijn G&T aan de fletse kant is. De tonic gaat vlotjes over de gin heen en dat kan toch niet de bedoeling zijn. Ik proef de gin nog amper. Jammer.

Geproefd door Mark Dermul op 06-04-2025