We hebben het lang stil moeten houden, maar eindelijk kunnen we het schreeuwen van de daken: MMM is geboren!

MMM staat voor Mark & Manny’s Malts en is een vervolg dat mijn Hollandse gabber Imanuel (aka Manny) Dijk en ik in het leven geroepen hebben na het succes van de Save Lars Whisky bottelingen.

Het plan is om jaarlijks maximaal 4 bottelingen te lanceren in bijzonder beperkte oplage. Elke release zal slechts 50 flessen sterk zijn. Je zal er dus snel bij moeten zijn als je hier een flesje van op de kop wil tikken. Omwille van de beperkte oplages zullen we ze ook beperken tot 1 fles per liefhebber.

Ons motto is even rechtlijnig als ons plan. We willen grootse smaak in kleine aantallen brengen. Het zullen malts worden die betaalbaar en goed zijn zodat iedereen er van kan genieten. Bang for your buck! En we zullen altijd, altijd, altijd vermelden van welke distilleerderij de whisky afkomstig is, alsook wanneer deze werd gedistilleerd.

Dus: een serie van maximaal 4 flessen per jaar. Elke serie heeft een thema en ons eerste thema is Animals. De eerste release is nu een feit – we noemen hem Ape. Ja, ik weet het… binnenkoppertje.

Het betreft een jonge maar krachtige Craigellachie 2008 op sherryvat, gebotteld op 56,8%, die Manny en ik afgelopen februari ontdekten. We waren meteen verkocht. De tasting notes en video volgen zeer binnenkort, maar u mag zich alvast verwachten aan een neus vol zomers fruit en tarte tatin, een heerlijk zoete smaak op wit fruit en butterscotch met een lange, warme en kruidige afdronk. Zomer in je glas!

Dit juweeltje is het jouwe voor 64,99 EUR (verzending 8 EUR (België en Nederland) niet inbegrepen).

De flessen worden nog deze week gelabeld, dus voorbestellen kan vanaf nu. Hiertoe stuur je best zo snel mogelijk een mailtje naar info@mmmalts.com. Remember: 50 bottles only!

Wil je meer weten over Mark en Manny’s Malts, surf dan als de bliksem naar onze gloednieuwe webstek op www.mmmalts.com en zet hem bij je favorieten. En like onze Facebook-pagina vandaag nog; zo blijf je op de hoogte van onze avonturen en weet je als eerste wanneer we onze tweede release – die we Tiger gedoopt hebben – lanceren. We hebben ons oog al op een bourbongerijpte Speysider laten vallen – hierover later meer!

Alle info kan je terugvinden op

WWW.MMMALTS.COM