Op vrijdag 18 december, tussen 20u en 22u, kan u exclusief in avant-première kennis maken met de nieuwe Belgische ‘Sinners Gin’.

De proeverij wordt omringd door kunstwerken van Johan Dekens – creative director van Exclusief – die op de avond zelf enkele verschillende werken zal presenteren met deze gin als thema.

Sinners gin is een Belgische pure London Dry gin. Dit is een kwalificatie die staat voor een éénmalige distillatie waarbij alle ingrediënten worden mee gedistilleerd. Sinners gin wordt gedistilleerd met originele botanicals, waarbij de smaak primeert. Het resultaat is te danken aan jaren expertise en liefde voor distillatie technieken. Sinners gin heeft een eigen karakter en staat garant voor een intense smaakbeleving. Elk ingrediënt wordt zorgvuldig geselecteerd om tot een originele gin te komen zonder daarbij de roots te verloochenen, want dat zou een zonde zijn… Sinners gin combineert alle mogelijke smaken die in de meeste gins terug te vinden zijn en heeft hierdoor een onmiskenbaar eigen aroma. Een subtiele zoete floralilteit, gedragen door een deftige kruidigheid. Een nauwkeurig gedoseerde citrus toets zorgt voor het frisse en bittere effect in de mond. De afdronk is opmerkelijk intens en blijft lang hangen. Bewust gebotteld aan een hoog alcoholgehalte om verschillende smaak moleculen zo zuiver mogelijk te houden. De gin kleurt troebel bij het toevoegen van tonic: dit is volkomen normaal en komt doordat de etherische oliën loskomen van de alcohol moleculen.

Sinners gin is een zuivere London Dry gin van Belgische bodem met een eigen karakter.. Geniet van deze mysterieuze gin en laat al uw zintuigen prikkelen.

Perfect serve? In een longdrinkglas met veel ijs in combinatie met Thomas Henry tonic en zonder botanicals! “We condemn a sin before we have even tried it”.

Eerste gelimiteerde batch van 200 flessen.

Qui sine peccato est, primus lapidem mittat.

60%vol, 50 cl.

49,69 EUR

Waar & wanneer?

Vrijdag 18/12 van 20u tot 22u

Drankenwereld

De Wijngaardstraat 4

2110 Wijnegem