Zoals onze collega-Whivie-bloggers Mark en Sven, hebben ook Ilse en ik zaterdag 6 februari het Gentse Whisky Festival bezocht. Het was mijn eerste bezoek aan deze beurs en ik had behoorlijk hoge verwachtingen.

Het Gentse Whisky Festival is een gezellige bedoening. En op zo’n evenement in mijn geboortestad loop ik steeds een paar oud-collega’s en vrienden tegen het lijf.

Toch heb ik een aantal puntjes van kritiek: zo stonden – naar mijn bescheiden mening – de standhouders en hun tafel te dicht bij elkaar. Bezoekers bleven “kamperen” voor de tafels nadat ze hun dram ingeschonken kregen. Daarom was het soms moeilijk om een goed overzicht te krijgen van het aanbod bij enkele standhouders. Meer cocktailtafeltjes en/of zithoekjes hadden zeker bijgedragen tot de gezelligheid van de beurs en zouden het whisky tasten bevorderen.

Er was slecht één verkoopspunt op deze beurs. Ik had ook een uitgebreider aanbod exclusieve whisky’s en een groter aanbod aan miniatuurflesjes verwacht.

Maar de essentie van ons bezoek was het leren kennen en proeven van whisky’s. Wij proefden onderstaande drams:

– Singleton of Dufftown
– Cragganmore 12 Year Old
– Benromach 10 Year Old
– Benromach Peat Smoke
– Yamazaki 12 Year Old
– Auchentoshan 12 Year Old
– Bruichladdich Micro Provenance Bourbon
1992 (single cask)
– Black Bottle (blend)
– Maker’s Mark (Kentucky Straight Bourbon Whiskey)

Naast een fles Black Bottle, nam ik een ook nog een abonnement op Whisky Etc, het boek ‘De smaak van Whisky’ van Hans Offringa en twee miniatuurtjes Goldlys Double Still mee naar huis.

We zijn nog snel door de Schotse beurs op de benedenverdieping gewandeld. Daar vonden we zeer bruikbare informatie voor onze toekomstige trip naar enkele distilleerderijen.