Diageo lanceert een nieuwe variant op de bekende en razend populaire Johnnie Walker Black Label. De variant zal rokeriger zijn, omdat deze blend bestaat uit geturfde whisky’s van de Schotse westkust (Highlands). Hij krijgt daarom de veelzeggende naam ‘Johnnie Walker Double Black’. Het betreft een éénliterfles, bestemd voor de travel retail (duty free).

David Gates, global brand director van Johnnie Walker, zei: ‘De interesse in de Schotse whisky blijft groot en we zijn er van overtuigd dat de consument de waaier aan smaken wil blijven ontdekken die een label als Johnnie Walker hen kan aanbieden.

We zijn er dan ook van overtuigd dat de liefhebbers van blended Schotch whisky onze nieuwe Johnnie Walker Double Black enthusiast zullen onthalen. Het is een fantastisch smakende, nieuwe blend.’

Master Blender Jim Beveridge liet optekenen: ‘Johnnie Walker Double Black is ontstaan uit onze Johnnie Walker Black Label. Voortbouwend op generaties expertise in het blenden en rijpen én dankzij onze toegang tot enkele van de grootste en meest diverse stocks van oudere Schotse whisky’s ter wereld, heb ik Johnnie Walker Double Black gecreëerd. Het biedt een nieuw en complementair perspectief op onze Black Label’.

Van januari tot juni 2010 zal Diageo de release van deze dram uittesten in de duty free shops van deze 6 luchthavens: Beirut, Dubai, Singapore, New York JFK, Bangkok en Sydney. Nadien zou, afhankelijk van het succes, de markt uitgebreid worden.