Brouwerij: Anders!
Regio: België
Fles: Ne Flierefluiter Hop! Hop! Hoera!, 33cl
Kleur: goudblond
ABV: 5.8%

Perfecte Dorstlesser

Hop! Hop! Hoera! Dat laat vermoeden dat het om een IPA gaat en dat vermoeden klopt, want deze bittere werd geproduceerd met de hopsoorten Tomahawk, Cascade, Saaz en Amarillo, gevolgd door een dryhopping met Amarillo (yup, nog eens) en Halltertau Blanc. Sinds 2016 is dit bier op de markt. Hij schenkt een mooi en uitnodigend goudblond met spierwitte kraag die lang blijft staan. Het ziet er heerlijk uit.

De typische zoetigheid van Ne Flierefluiter laat zich opmerken – honing, perzik en vanille, maar ook met een verrassende en aangename toets van Graeffe suiker – maar wordt wel onmiddellijk omfloerst door een zachte bitterheid als van pompelmoes.

Op smaak moet de zoetigheid het wel helemaal afleggen tegen de bitterheid, maar dat maakt deze IPA nu net zo mooi. Perfecte balans met een heftige carbonatie waardoor het bier op de tong danst en zijn verfrissende effect ten volle benut.

De afdronk is kort, maar doet wel naar een volgende slok verlangen.

Dit is de perfecte dorstlesser, zo heerlijk doordrinkbaar. Of zoals ze bij Flierefluiter zelf zeggen: ‘Bitter in de mond maakt het hart gezond’.

Geproefd door Mark Dermul op 07-05-2024