Bottelaar: Marie-Galante
Regio: Martinique
Fles: Rum Marie-Galante Rhum Agricole Martinique
Kleur: clear
ABV: 40%

Longdrink

Het kan verwarrend zijn voor rumliefhebbers… want deze fles – die gewoon te koop is in de supermarktketen Colruyt – heeft Marie-Galante op het label staan. Maar in dit geval gaat het niet over het eiland waar de geweldige Bielle rum vandaan komt, maar over het ‘fine spirits & liqueurs’-bedrijf uit Frankrijk. Deze Rhum Agricole werd op Martinique gestookt van uitsluitend rietsuikersap en zonder rijping op fles getrokken. Een witte rum, zoals we zeggen.

De neus doet me simpelweg denken aan new make. Platgekookte groenten, aardappelschillen en grond, met een zoetzure tint. Niets bijzonders en ook niet bepaald aantrekkelijk in dit geval, ondanks mijn voorliefde voor (whisky) new make.

Op smaak valt het al wat beter mee, maar is het nog steeds verre van een hoogvlieger. Het zoetzure maakt nu wel plaats voor meer zoet dan zuur en ook het mondgevoel valt best mee. Maar daarmee is alles wel gezegd. Hier zit in alle eerlijkheid weinig smaak aan.

De afdronk is genadig kort en doet de gekookte groenten nog eens oprispen.

Op het ruglabel staat dat je deze puur of met ijsblokjes kan genieten, of gemengd met andere dranken in een cocktail of een longdrink. Met het eerste ben ik het niet eens, met het tweede wel. Bedankt, Kobe, voor dit leuke geschenk.

74/100

Geproefd door Mark Dermul op 07-07-2024
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).