Brouwerij: Moersleutel
Regio: Nederland
Fles: Moersleutel Intergalactic Bounty Hunter, Imperial Coconut and Coffee Stout, 440ml
Kleur: zwart
ABV: 12%

Mandalorian

Moersleutel is een craft brewery uit Alkmaar, opgericht door vier Nederlandse broers (Pim, Tom, Rob en Max) in 2016. Ze noemen zichtzelf beer engineers en hun betrachting is bieren te maken die legendarisch kunnen worden. Wat mij betreft zijn ze daar nu al in geslaagd. Deze stout schenkt – uiteraard, zou ik bijna zeggen – gitzwart met amper een kraag. De beige bellen gaan onmiddellijk liggen.

Snoeperig zoete neus op gummi bears, Bounty en koffie, precies zoals je zou mogen verwachten op basis van de omschrijving op het label. Jelly Beans, gewassen kersen (poepegatjes, zoals ze in de Limburg zeggen – ook gummi snoep) en vanille. Er plezant en doet niet vermoeden dat we zodadelijk een halve boterham naar binnen gaan spelen…

Romig en vol, alsof ik kandijsiroop naar binnen kieper, echt waar. Man, man, man, dit is een vloeibare maaltijd. Maar dan wel een erg zoete en lekkere, dat mag gezegd. Speels – voor een stout – op alles wat ik al op de neus ontwaarde en kapt, ondanks de 12% ABV, vlot binnen. Een tikkeltje te vlot misschien? En waarom moet ik nu plots denken aan Grogu uit The Mandalorian? Het snoeperig en speelse zoete in samenspel met Bounty Hunter, natuurlijk.

Oh, de afdronk is kort, dat is nu eenmaal zo. Maar wel zoet en bevredigend. En ik wil nog een slok, wat in mijn boekje genoteerd staat in het lijstje ‘Goed gerief’.

This is the way! Bedankt, Manny

Geproefd door Mark Dermul op 24-03-2024