Distilleerderij: Stokerij De Moor
Regio: België
Fles: Moon Distilled Gin, 500ml
Kleur: clear
ABV: 44%

Maansteen

Een kleine introductie is hier wel op zijn plaats. Tommy De Mulder (Gent) en Matthew Van Noten (Beveren) waren aan het mijmeren over een eigen gin toen ze op hun terras keken naar een volle maan. Na meer dan een jaar experimenteren lanceerden ze in 2018 hun eigen Moon Gin. Naar eigen zeggen is het de eerste kosmische gin ter wereld, want tijdens de productie maken ze gebruik van – I kid you not – een gecertificeerde maansteen. Hij werd gebotteld op 44% omdat de wetenschap het er over eens is dat de maan 44 miljard jaar geleden tot stand kwam. De botanicals van dienst zijn jeneverbes, sinaas- en citroenschil, koriander, kaneel, steranijs, zoethout, basilicum, amandel, citroengras, engelwortel en rozemarijn.

De neus is zomers fris met aroma’s van kaneel, basilicum, zoethout en citrus. Erg clean!

Op smaak is hij bitterzoet met de nadruk op het laatste. Flink wat kaneel, nu. Ik lijk wel aan een suikerstok te likken. Het bittertje komt dan weer van de sinaasschillen en het zoethout zonder twijfel. De sterkte is wel prima.

De afdronk is relatief lang en een tikkeltje kruidig. Aangenaam.

Erg zomers, een tikkeltje speels maar net iets te snoeperig naar mijn gading. Deze wordt best geschonken met een neutrale tonic, liet ik mij vertellen. Ik zou het eerlijk gezegd (nog) niet weten, want ik dronk ‘m puur.

Geproefd door Mark Dermul op 26-12-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).