Brouwerij: DOT Brew
Regio: Ierland
Fles: DOT Brew & Teeling GR8 Tasting Pale Ale
Kleur: blond
ABV: 5.2%

GR8

Teeling en Dot Brew, ook in Dublin, hebben al een paar keer de handen in elkaar geslagen om een leuk biertje op de markt te brengen. Sterker nog, Teeling hergebruikt daarna de biervaten om er een whiskey op te rijpen. Zo is de cirkel mooi rond. Enkele maanden geleden werkten ze samen om deze leuke GR8 (spreek uit ‘great’) Tasting IPA op de markt te brengen, die razendsnel uitverkocht. Hij schenkt goudblond met een spierwitte kraag.

Erg frisse neus op appeltjes en vanille, met een toets van limoen en vanille. Ja, IPA volle bak, natuurlijk. Dit is speels en leuk.

Leuk op de tong, hoor. Ik krijg weer vanille, maar dan afgestudeerd tot toffe met wederom wit fruit, hoewel het deze keer peren zijn in plaats van de appels van de neus, aangevuld met een mooie kruidigheid. Denk bakkerijkruiden en wat kaneel op de achtergrond. Blijft wel erg fris en bijzonder drinkbaar.

De afdronk is relatief lang, voor dit type bier althans, met een zacht drogend einde.

Ja, dit is een erg leuk biertje. Het is al het vierde dat ik proef van de samenwerking tussen DOT en Teeling en mijn favoriet totnutoe.

Geproefd door Mark Dermul op 10-08-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)