Brouwerij: Het Anker
Regio: België
Fles: Gouden Carolus Whisky Infused, 33cl
Kleur: bruin
ABV: 11.7%

Erg, erg lekker!

Voor dit bier werd het bekende Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Dark bier geïnfuseerd met de Gouden Carolus single malt. Dit bier won al herhaalde malen de titel World’s Best Spirit Beer op de World Beer Awards, maar moest deze prestigieuze titel in 2022 afstaan aan een whisky infused biertje uit Brugge. Mijn gabber Benny J vond dat ik ze eens head-to-head moest zetten en da’s een uitdaging die ik niet uit de weg ga. Beginnen doe ik met deze Gouden Carolus, die donkerbruin schenkt met een mooie beige kraag met minuscule belletjes. Hij blijft lang overeind en ziet er zeer smakelijk uit.

Heerlijk donkerzoete neus op vanille en chocolade, rijpe pruimen en rozijntjes en een zachte toets van eik. Ik beken, dit vind ik erg, erg lekker!

Volmondig, bijna romig, op meer van hetzelfde, hoewel ik de vanille nu meer uitgesproken vind en de chocolade wat later komt, maar de toets van whisky is onmiskenbaar. Ik beken, dit vind ik erg, erg lekker!

De afdronk mag dan al relatief kort zijn, dat stelt me in staat niet te lang te wachten met mijn volgende slok. Ik beken, dit vind ik erg, erg lekker!

Vorig jaar haalde dit bier nog wel de gouden medaille in de category ‘Special Beers’ op het internationale bierconcours van Lyon, stel je voor. Ik ben hier wel zot van, dus de sparring partner die ik hierna open trek gaat toch van goeie komaf moeten zijn…

Geproefd door Mark Dermul op 14-10-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)