Bottelaar: Johan Tack
Regio: België
Fles: Tack’Grant, quadrupel Glen Grant Barrel Aged, 330ml
Kleur: bruin
ABV: 11%

Glen Grant

Okay, u kan dit ongetwijfeld zelf uitvogelen, maar deze quadrupel, die naar de naam Tack’Grant luistert, werd gebrouwen in juli 2020 en rijpte nog 11 maanden op een vat van Glen Grant (voormalig bourbon barrel #2362) alvorens in juni 2021 gebotteld te worden. Hij schenkt bruin met een beige kraag die lang stand houdt en het ziet er in alle eerlijkheid erg smakelijk uit!

Verrassend heldere neus op wit fruit met de typische geuren die je van een quadrupel bier mag verwachten. Ondanks de 11% ruikt dit bijzonder fris en monter.

Het mondgevoel is relatief romig met boozy toetsen waarin het bier en de malt een perfecte tango dansen. Dit is nog lekkerder dan de Tack’Toshan (dju!). Naast appels krijg ik nu ook abrikozen en witte perzik, maar ook een hint van ananas en zelfs wat… euh, niet lachen… rode biet! Maar het werkt prima.

De afdronk is vooral erg zoet, maar wel bevredigend.

Wederom zo’n whiskybiertje dat zo bijzonder gevaarlijk naar binnen gaat. Maar lekker dat het is. Dat moet echt wel een goed vat geweest zijn (en uiteraard ook een erg goed basisbier).

Geproefd door Mark Dermul op 15-12-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).