Brouwerij: FoxTown
Regio: België
Fles: FoxTown Ten Minutes to Midnight Bourbon Barrel Aged, 330ml
Kleur: zwart
ABV: 13%

Vanille

De jongens uit Vosselaar zijn met deze Ten Minutes to Midnight niet aan hun proefstuk toe. Het is al de 5e variant op hun klassieke stout. Deze keer gerijpt op een Bourbon Barrel. Hij schenkt gitzwart met een mokkakleurige schuimkraag die lekker lang blijft staan.

Vooraan zitten natuurlijk al die heerlijke, donkere toetsen die je van een stout mag verwachten: koffie, chicorei, origine chocolade en zelfs een bittertje als van aangebrand witloof, maar dan volgen de toetsen die ik met plezier toeschrijf aan het bourbonvat: vanille, toffee, noten, kandijsiroop. Maar hij ruikt wel een pak minder boozy dan zijn voorgangers. Niet dat dat een straf is, hé.

Ah, kijk, ook op smaak is dit een pak minder romig dan wat ik eerder proefde. Hier heb ik geen mes en vork voor nodig. Qua smaak is het er weer boenk op, hé. Koffie, chocolade, vanille, witloof, hazelnootpasta, toffee en zelfs wat nougat.

Een middellang, stevig zoete en licht bittere afdronk is mijn deel, precies volgens verwachting.

Het is een publiek geheim dat ik grote fan geworden ben van FoxTown en hoop dat die gasten nog lang mogen voortdoen. Sinds ik hen ontdekt heb, staat er altijd een flinke voorraad van hun biertjes in mijn kelder.

Geproefd door Mark Dermul op 25-11-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).