Brouwerij: Van Steenberge
Regio: België
Fles: Gulden Draak Imperial Stout 2018, 75cl
Kleur: zwart
ABV: 12%

Stoofvleessaus

De Imperial Stout is het zwaarste bier in het Gulden Draak gamma, waarvan ik nu alles heb geproefd met uitzondering van hun Gulden Draak Smoked. Die heb ik zelfs nog nergens gezien. De Imperial Stout heeft zelfs al wat prijzen in de wacht gesleept, onder meer goud op de European Beer Challenge in Londen in 2020, goud in de New York International Beer Competition én de World Beer Challenge in 2019 en zelfs dubbel goud op de European Beer Challenge in datzelfde jaar.

De neus vertoont de typische toetsen van gebrande koffie, chocolade en zelfs stoofvleessaus, zij het wel een pak minder romig dan ik al bij menig andere stout heb ervaren. Desalniettemin een aangename neus.

De smaak is prima, precies wat je van een stout mag verwachten. Een karrenvracht aan chocolade en koffie, opgesmukt met toets van karamel en banaan. De smaak van gekarameliseerde mout is onmiskenbaar. En heerlijk, het mag gezegd.

De bitterzoete afdronk is relatief krachtig en best rijk te noemen. Ik moet even aan kandijsiroop denken.

Geen halve maaltijd zoals ik al wel eens durf te ervaren bij craft breweries, maar een erg drinkbare, prima gebalanceerde stout.

Geproefd door Mark Dermul op 05-11-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)