Brouwerij: FoxTown
Regio: België
Fles: FoxTown Quad the Fox Bourbon Infused, 33cl
Kleur: roodbruin
ABV: 11.4%

Bourbon Bier

Ah, nog een variant van de quadrupel van de jongens uit Vosselaar. Deze keer een Quad the Fox Bourbon Infused, gebrouwen van 5 moutsoorten en gebotteld op een niet onaardige 11.4%. Aan de slag! Hij schenkt roodbruin tot chocoladebruin met een beige kraag die snel gaat liggen en een film van zo’n 5ml op het bier laat liggen. Ziet er erg appetijtelijk uit Het is al de zesde Quad the Fox variant die ik aan de lippen zet.

Heerlijk romige neus op allerhande donker fruit. Denk rozijntjes, pruimen en dadels, aangevuld met enkele toetsen van kandijsiroop en chocolade. De bourbon laat zich prima ontdekken op de neus en geeft hem een extra zoete toets.

Op smaak is het een tikkeltje ‘boozy’ met alle aroma’s die ik al op de neus had omgezet in smaken. Ook hier zorgt de bourbon voor een extra zoete toets en wat alcoholwarmte. Hij is mondvullend, dat is zeker.

In de mierzoete en licht kruidige finish komen de bourbon toetsen opnieuw naar voor en ik vind het uitstekend. Goed gerief!

Ik hou van deze stijl. Erg drinkbaar en toch complex. Dit houdt mooi het midden tussen een bier voor bij de maaltijd en een degustatiebier. Het is overigens het 20e bier dat ik van FoxTown proef. Er is geen enkele blindganger bij!

Geproefd door Mark Dermul op 29-05-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).