Brouwerij: BrewDog
Regio: Schotland
Fles: BrewDog Layer Cake, Marshmallow & Chocolate Stout, 440ml
Kleur: zwart
ABV: 7%

Brownies

De Layer Cake van het Schotse BrewDog is een op s’mores geïnspireerde stout, gebrouwen met geroosterde mout. De Columbus hop kon zich uitleven op een combinatie van 8 mouten: Carafa, Chocolate, Munich, Oats (okay, da’s geen mout, da’s haver), Pale, Medium Crystal, Extra Dark Crystal en Caramout. Hij giet gitzwart met een fijne bruine schuimkraag die zo’n cm dik blijft.

Zalig zoete neus op chocolade, wit-roze spekken en frambozen. Vooral de roze fruitige toetsen schitteren in dit vloeibaar dessert. Chocolade speelt hier tweede viool. Hij ruikt romig en boozy.

De body is verrassend (en misschien zelfs een tikkeltje teleurstellend) licht. Bijna waterachtig, zelfs. Gelukkig offreert hij wel voldoende smaak om te entertainen. Denk aan bittere chocolade, licht zure frambozen, vanille en chicorei. Iets van cacao en mokka. Brownies!

Teleurstellend korte afdronk, eerlijk gezegd.

Leuk vloeibaar dessertje, tikkeltje boozy, maar komt niet in de buurt van enkele andere gelijkaardige stouts die ik al proefde (denken we maar aan de May the ’s mores be with you van Moersleutel of de zopas geproefde Black Forest Chocolate Cake Stout van FrauGruber). Bedankt, Rik!

Geproefd door Mark Dermul op 02-04-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)