Distilleerderij: Woodstone Creek
Regio: USA
Fles: Woodstone Creek Bourbon Barrel #2, 750ml
Kleur: koper
ABV: 47.5%

Ohio

Nog nooit van Woodstone Creek gehoord? Dat hoeft niet te verbazen, want dit is een bijzonder kleine speler uit Cincinnati, Ohio. Het is in eerste instantie een winery, opgericht in 1999, maar maakt sinds een paar jaar ook spirits, allemaal small batch en single barrel. De Master Distiller lacht bij de productiecapaciteit, die gelimiteerd is tot ocharme 3 barrels per jaar, met de woorden: ‘We make less than the big guys spill on the floor’. Ze hebben geen productielijnen, geen geautomatiseerde uitrusting, geen computers, geen bottellijn en geen personeel. Het mag dan ook al een wonder heten dat er een fles in België is beland, maar de eigenaar geeft probleemloos toe dat hij de fles op een veiling kocht. Ik kreeg een sample en ging er graag mee aan de slag.

De neus is een aangename mix van gebakken banaan, vernis, jonge takken, toffee en melkchocolade met praliné vulling.

De body is wat licht, maar hij blijft wel erg smaakvol. Banaan domineert, net als op de neus, maar wordt nu wat met zwarte peper besprenkeld. De melkchocolade keert ook weer. Er verschijnt een bittertje als van chicorei. De vernis wordt wel wat luider en daar moet je even doorheen.

De afdronk is middellang, wordt weer wat zoeter en laat de mond droog achter.

Nou, ik had me eerlijk gezegd verwacht aan een complete teleurstelling, maar dit valt al bij al nog goed mee. Heb al veel slechter spul uit de States geproefd. Bedankt, Jeroen.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 23-04-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).